ADAM SAKS
nål SAKS papir

23.03 - 04.08.2024

Adam Saks viser på udstillingen ‘nål SAKS papir’ maleri, skulpturer, kunstnerbøger og grafiske værker. Udstillingen viser et bredt udvalg af Saks´ kunstneriske skaben, hvor udstillingstitlen bl.a. refererer til radernålen, som Saks har brugt til de grafiske arbejder, hvor koldnålsraderingen indtager en fremtrædende plads.

Saks er en såkaldt Peintre–Graveur, en maler der også laver grafik, hvilket ses på hans tilgang til det grafiske værk. Kobberpladerne er udover radernålen bearbejdet med boremaskine, hammerslag og sandpapir for at få den helt særlige stoflighed frem i grafikken. Hans grafiske værk ligger dermed i klar forlængelse af både Jorn og Munch, der begge viderebearbejdede de maleriske motiver i deres grafiske værk.

Mange af værkerne refererer til barokkens stilleben tradition, der omhandler den menneskelige eksistens, hvor Saks betjener sig af motiver med Vanitas eller Memento Mori betydning. Dette ses også i udstillingens to skulpturer. For eksempel i skulpturen ‘Study for an Arm’ ser vi armen som fragment – en balanceakt mellem det nedbrændte lys, løget, der spirer selv i mørke og uden næring, mens sommerfuglens skrøbelighed giver mindelser om menneskets fragile eksistens.

Adam Saks (f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra Hochschule der Künste i Berlin. Han bor og arbejder i Berlin og regnes for en af sin generations mest fremtrædende kunstnere. Saks har udstillet på gallerier og museer både nationalt og internationalt og har været inkluderet på toneangivende internationale gruppeudstillinger. Adam Saks’ værker er repræsenteret i internationale samlinger, og af nationale institutioner kan nævnes Statens Museum for Kunst, ARoS, Ny Carlsbergfondet, Trapholt og Tønder Kunstmuseum.

 


“Udstillingen er en rigtig appetitvækker med en markant koloristisk helhedsvirkning, en enkelhed i rummets indretning der fremmer overskueligheden samt bredde i de kunstneriske udtryk. Den er flot sat op, og man får lyst til at gå på opdagelse.”


Erik Fredens, kunstskribent
‘Kunstavisen’, 05.2024

 
 
 

“Den lille kulturby Løgumkloster råder over en perle af et kunstmuseum: Kunsthal Holmen.”


Lisbeth Bonde, kunstskribent
‘Bo Bedre’, 06.2024